Teambarometer

In gesprek met je collega's met de BizzyOwl Teambarometer

Teambarometer

Teambarometer

Zie je structureel groene smileys als het om de sfeer gaat? Gaat het dan goed of juist niet?

Teambarometer

Creƫer de optimale teamspirit

Wat zegt een rij kleurrijke emoji’s over de motivatie van je teamleden? Over of je wel het beste uit je team haalt? Over of neuzen dezelfde kant op wijzen? Alles! Oké. Veel. Heel veel. De teambarometer levert je een schat aan informatie over het functioneren van je team, als je dit gestructureerd meet en de uitkomst kort bespreekt met je teamleden. Dankzij deze uitkomsten kun je tijdig bijsturen, mocht dit nodig zijn.

Creëer de optimale teamspirit
Voor een gemotiveerd team is een goede werksfeer een belangrijk element. Deze bepaalt namelijk grotendeels het enthousiasme, de loyaliteit en kwaliteit van het team. Daarom is het belangrijk om tijdens elke vergadering structureel – bijvoorbeeld 5 minuten – stil te staan bij het sentiment van het team als geheel, en bij de gemoedstoestand van elk teamlid individueel. En niet alleen tijdens een oppervlakkig stemrondje aan het eind van de vergadering als er toevallig tijd over is.

Zo ontstaat er begrip voor elkaar en voelen mensen zich veilig om zich uit te spreken als hun zakelijk of privé wat dwarszit. Hiermee kun je bijvoorbeeld onderlinge problemen in de kiem smoren en blijft de teamspirit goed. Het dashboard van BizzyOwl zorgt ervoor dat je in één oogopslag ziet hoe de werksfeer onderling is, maar ook tussen teams.

Zie je structureel groene smileys als het om de sfeer gaat? Dan kan het zijn dat mensen zich niet veilig genoeg voelen om te laten weten hoe het echt met hen gaat. Verstandig om zoiets te onderzoeken. Dit is bijvoorbeeld advies waarmee Archie de Owl kan komen, zodat je optimaal waarde uit BizzyOwl haalt.

“Wat je niet meet, kun je ook niet managen”

Haal het maximale uit je team

Met de teambarometer van BizzyOwl krijg je eenvoudig praktische feedback over dat deel van je bedrijf en processen waarover je normaal gesproken nauwelijks input krijgt. Maar die een aanzienlijke rol spelen in het functioneren van je team.

Zo bevat de teambarometer vragen die werk- en privéstress in kaart brengt, zodat je tijdig hulp kunt bieden. Denk bijvoorbeeld aan een collega die zijn werk niet kan doen doordat systemen tegenwerken. Dit blijkt dan bij meer teamleden te spelen. Het is belangrijk dat die ene collega dit aangeeft met rood ‘niet in staat werk te doen’ anders blijven hij en zijn collega’s onnodig doormodderen.

Of een collega die aangeeft dat het thuis wat minder gaat. Diegene is niet verplicht om hier verder op in te gaan (mag uiteraard wel). Het mooie is dat zodra de teamleden merken dat er goede gesprekken ontstaan, ze de barometer netjes blijven invullen.

Maar er zitten bijvoorbeeld ook vragen tussen over de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden en de prestaties van het team als geheel. Hiermee biedt BizzyOwl je input die onmisbaar is bij het managen van een team waarvan verwacht wordt dat het optimaal presteert. En kun je obstakels mogelijk al preventief uit de weg ruimen.

Zorg dat iedereen hetzelfde doel nastreeft

Om ervoor te zorgen dat die beruchte neuzen niet alle windrichtingen op wijzen behalve de goede, is het van belang dat het teamdoel voor iedereen duidelijk is. En dat elk teamlid hier hetzelfde onder verstaat. Dit laatste is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt.

Op papier lijken doelstellingen – en wat ieders rol en verantwoordelijkheden hierin zijn – vaak duidelijk. Maar in de praktijk zijn er allerlei factoren, zowel zakelijk als privé, die het bereiken van een doel in de weg kunnen staan. Hierdoor verandert het gemeenschappelijk doel misschien niet direct, maar de prioriteiten van het individuele teamlid (mogelijk) wel. En dit kan gevolgen hebben voor het te behalen eindresultaat. Met de teambarometer van BizzyOwl krijg je meer grip op het managen van je doelstellingen door inzicht in de factoren die dit beïnvloeden

Gratis teambarometer

De teambarometer is onderdeel van de drie gratis kerntools die BizzyOwl biedt: vergadermodule taakbeheer en teambarometer. Voor een nog betere samenwerking en hogere productiviteit heeft de teambarometer naast een koppeling met de vergadermodule en taakbeheer, ook koppelingen met uitbreidingsmodules als Daily Scrum of Kanban-borden.

Wil je je meer inzicht in het sentiment onder je teamleden? Ga dan direct aan de slag als For Ever Free-member en ervaar zelf hoe eenvoudig het is!