BizzyOwl Scrumboard

Als je bekend bent met Scrum dan ken je deze ook: het Scrumbord. De flip-over of whiteboard voorzien van een aantal kolommen, die volhangt met felgekleurde Post-its of magnetische Scrumcards. En die tijdens de Daily Scrum of dagstart, 15 minuten in het middelpunt van de belangstelling staat.

Waarna iedereen van elkaar weet wat ze de dag ervoor gedaan hebben, wat ze die dag gaan doen en welke collega waar hulp bij kan gebruiken. Denk bij dit laatste aan eventuele blokkades die verholpen moeten worden, autorisaties die er moeten komen, of input van anderen waar iemand op zit te wachten.

Inzicht in taken
Als instrument om taken en voortgang te managen is het Scrumbord ideaal. Al gebruikt – gek genoeg –nog niet elk Scrum-team een Scrumbord. Want het geeft je direct inzicht in alle taken binnen een sprint. En de mogelijkheid om direct een taak openen en in te zien. Zo kun je het met je team hebben over dat wat er werkelijk toe doet. In plaats van de Scrumsessie te misbruiken om het Scrumbord ter plekke bij te werken, wat in de praktijk vaak gebeurt.

Maar hoe praktisch is zo’n old skool Scrumbord als er mensen op verschillende locaties werken? Hoe weet je of het bord de actuele stand van zaken weergeeft? En dat gestoei met die magneten of plakkers, kan dit niet anders? Jazeker!

Altijd up-to-date informatie

Als je het digitale Scrumbord van BizzyOwl onderdeel maakt van je Daily Scrum dan kunnen de Post-its en Scrumcards  met pensioen. En heb je in één oogopslag een actueel overzicht van de werkzaamheden voor die dag. Omdat zodra iemand een taak afrondt, deze direct automatisch verwerkt wordt in het Scrumbord.

Het dashboard is volledig aan te passen aan jouw wensen of die van de organisatie, het team of de chapter. Daarnaast helpt BizzyOwl je om de juiste informatie op het dashboard te tonen.

Vul de gratis kerntools aan met digitaal Scrumbord
Scrumbord is een uitbreidingsmodule die perfect aansluit op de gratis kerntools: teambarometer en de takenlijsten per chapter of groep van chapters in de taakmanagement-module. Maar is net zo eenvoudig te integreren met je KPI’s in Lean OGSM.

Wil je ook eenvoudg inzicht in je taken en de voortgang met het Scrumbord? Registreer je dan eerst als For Ever Free-member en breid daarna je kerntools uit met de Scrumbord-module.

SCRUMBoard.jpg