Effectief vergaderen

Je kent het ongetwijfeld: de wekelijkse vergadering waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, die stipt op tijd begint, waarbij de mobiele telefoons onaangeroerd blijven, en iedereen met een voldaan gevoel op de geplande eindtijd de vergadering verlaat.

Oh. Niet?

Kleine troost, je bent niet alleen. Veel organisaties vergaderen uit gewoonte, vaak is het doel van de vergadering onduidelijk of de vergadering is simpelweg niet het juiste instrument om het doel te bereiken. Hierdoor heeft vergaderen een imagoprobleem.

Terwijl er ook goede redenen om te vergaderen zijn:

  • Informatie uitwisselen
  • Samenwerking stimuleren
  • Oplossingen vinden
  • Beslissingen nemen

Korter vergaderen met meer resultaat
Toch is vergaderen een onmisbaar ingrediënt in een optimale samenwerking, mits de vergadering aan een aantal voorwaarden voldoet. Het begint bijvoorbeeld al bij het inplannen van de vergadering:

  • Nodig je wel de juiste mensen uit?
  • Beslaat de vergadering niet meer tijd dan strikt noodzakelijk?
  • Zijn er geen kop-staart-vergaderingen gepland waarbij genodigden van locatie moeten wisselen?

Omdat het maar al te gemakkelijk is om elementen over het hoofd te zien, begeleidt BizzyOwl je hierbij. Door je nuttige vragen te stellen en suggesties te doen, bij elke stap tijdens het inplannen en uitvoeren van de vergadering. BizzyOwl biedt je de structuur die nodig is door bijvoorbeeld te werken met een heldere agenda en strakke tijdlijn, zodat de vergadering geen eigen leven gaat leiden. Archie de Owl staat je in al zijn wijsheid bij om ervoor te zorgen dat je korter vergadert met meer resultaat.

Gratis effectief vergaderen
Effectief vergaderen is onderdeel van de drie gratis kerntools die BizzyOwl biedt: vergadermodule taakbeheer, teambarometer. Voor een nog betere samenwerking en hogere productiviteit heeft de vergadermodule naast een koppeling met taakbeheer en de teambarometer, ook koppelingen met uitbreidingsmodules als ScrumboardLean A3 verbetermanagement en Lean OGSM.

Wil je ook uitblinken in productief vergaderen en je organisatie hiermee tijd en geld besparen? Ga dan nu meteen aan de sla met het gratis lidmaatschap en ervaar hoe eenvoudig het is!